Skip to main content

Een bezoek aan het archief

Leerlingen zijn van harte welkom bij het Regionaal Archief Zutphen; een bezoek kan op verschillende manieren worden ingevuld.

Klassikaal bezoek

Bij het bezoek van een hele klas, wordt een aparte ruimte beschikbaar gesteld. Hier zullen dan enkele originele archiefstukken worden klaargelegd. De leerlingen kunnen de lesbrief dan maken met behulp van de opdrachten en de aanvullende bronnen op de (zelf meegebrachte) tablet. Voor 1 HAVO/VWO is dit een zeer geschikte variant; begeleiding door de docent is hierbij wel noodzakelijk.

Zelfstandig bezoek

Leerlingen van 4 HAVO/VWO kunnen ook in kleine groepjes langskomen om de lesbrief te maken. Zij nemen dan plaats in de studiezaal van het archief en kunnen met vragen terecht bij de studiezaalmedewerker. Op de studiezaal kunnen maximaal twee groepjes per keer terecht. Ze hoeven geen eigen tablet mee te nemen.
Ook voor hen kunnen dan originele archiefstukken worden klaargelegd. Op deze manier komen leerlingen zeer direct in aanraking met de functie van een archief en het doen van brononderzoek. Begeleiding van een docent is daarbij niet noodzakelijk.
Wilt u met uw leerlingen gebruik maken van één van deze mogelijkheden? Neem dan contact op met het Regionaal Archief Zutphen.

 

Adresgegevens

  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.